Online zima v našem oddíle

Věřte tomu nebo ne, začali jsme už šestý měsíc online schůzek. Učíme se skautské dovednosti, které se lépe cvičí doma u počítače, ale které jako když najdeme na výletech a táboře. A taky jsme se vrhnuli do kuchyně! Co všechno tedy na online schůzkách děláme?

Leden byl ve znamení šifer a morseovky. Naučili jsme se několik jednoduchých šifer (třeba číselnou abecedu) a poznávat obrácenou a jinak zamotanou morseovku. Po šifrách jsme se začali učit používat internetové mapy 

a všechny užitečné nástroje, které nám poskytují. Teď v únoru si procvičujeme používání zeměpisných souřadnic. Společně vytváříme mapu našich “nej” bodů.

Z papíru do online prostředí jsme převedli námořní bitvu (zásah, potopená!) a pořád nás baví schovávaná před webkamerou. Mapové značky jsme si procvičili pantomimou, ale i při oblíbeném kreslení v programu Gartic. 

Poprvé jsme taky vyzkoušeli hru na týmovou spolupráci – každý dostal mailem jednu indicii a tým musel uhodnout slovo “Sněhulák”. Sněhuláky bohužel stavět společně nemůžeme, proto jsme si je alespoň vyrobili z papíru.

Únor byl ve znamení map, souřadnic a cestování “myší” po mapě.

Další úkoly na týmovou spolupráci jsme si vyzkoušeli na březnové oddílovce, kdy jsme byli od začátku rozdělení na dvě skupinky, které musely společně splnit deset úkolů, aby vyluštily kód k místnosti, kde jsme se nakonec sešli všichni.

Rozjeli jsme Zimní kuchařskou výzvu – v první části se učíme prostírat, loupat brambory a krájet. Do té se zapojili skoro všichni, kteří se účastní online schůzek, jedenáct z nás splnilo všechny úkoly.

Druhá část kuchařské výzvy trvá do 21. března, kdy i končí zima. Tentokrát je za úkol mytí nádobí, mazání pečiva a naučit se o správném skladování potravin. I tady už se nás zapojila spousta, hlavně nejmladších – Tygříků.

Snažíme se tedy skautovat co to dá, i když každý z tepla svého pokoje (a kuchyně). Snad se už brzo sejdeme i společně.

P.S.: Až se sejdeme společně…budeme všichni umět Uzel dobrého skutku?

Online zima v našem oddíle
Přesunout se na začátek