Prahou plnou strašidel 2024

Pražští skauti již tradičně na začátku roku pořádají závod Prahou plnou strašidel, kterého jsme se v minulosti mnohokrát zúčastnili a loni po delší pauze opět obnovili tradici účasti. Takže jsme vyrazili i letos. Opět na na víkendovou výpravu, kde program na sobotu byl jasný.


Účast v závodě byla za nás hojná. Pět hlídek ve vlastním závodě a dvě ve veřejnosti.

Ve veřejnosti startovali “Tři týpci” a “Morčátka”. Čili Padáček (přihlásil se na výpravu pozdě) společně s Matějem a Motáčkem a druhou hlídku tvořila Tuleň a Barča s Majdou, které patří mezi nováčky, takže v luštění ještě nejspu tak zběhlé. Veřejnost není limitována časem a ani šifry nepatří k nejtěžším, takže se jim podařilo vyluštit všechno a všechna strašidla také najít. Obě hlídky získaly plný počet čili 30 bodů a trvalo jim to kolem dvou a půl hodiny, kluci byli o 4 minuty rychlejší. Ze všech 172 hlídek v kategorii V obsadili kluci 29. a holky 31. místo. Super výsledek.

Kategorie soutěžících byly rozdělené podle věku. Podle toho byla nastavena i obtížnost šifer. Čím starší účastníci, tím obtížnější šifry.

Naši nejmenší (vlčata a světluška) měli premiéru, že startovali sami v kategorii A, která už je bez dospělého doprovodu. Zvládli to bravurně. Šifry vyluštili, v mapě ani ve městě se neztratili, strašidla našli a stihli se vrátit v časovém limitu. Hlídka “Prašidla” ve složení Jiřík, Kapík, Honzík, Venďa se v konkurenci 120 hlídek získala 12 bodů a s časem 1:52 se umístila na 44. místě.

Do kategorie B (starší skautky a skauti) jsme postavili dvě hlídky. Klučičí „Moonidla“ ve složení Perníček, Matyáš, Agent skončila na 136. místě s časem 1:57 a osmi body. Holčičí „HRB“ ve složení Hrdlička, Rejža, Bobek obsadila s časem 1:49 a 24 body 38. místo, což je v konkurenci 164 hlídek parádní výsledek.

V kategorii C pro skautky a skautky roverského věku jsme měli jednu hlídku s názvem “Sedmdesátí” ve složení Dřívko, Leky, Zuzka. Ze 66 hlídek obsadili 28. místo s 23 body v čase přesně 2:00. Časový limit dvou hodin tedy využili úplně plně 🙂 . Skvělý výkon.

Kategorie D je pro soutěžící dospělé. Tam si Piko zavzpomínal na spoustu ročníků, kterých se účastnil jako malý skautík a společnost mu k tomu dělala Klikva. Jejich hlídka “Třetina Lochnessky“ byla z nás nejrychlejší :-). V čase 1:18 oběhla téměř všechna strašidla a získala 26 bodů. Stačilo to na 13. místo z celkového počtu 33 hlídek.

Většina z nás si tak polepšila své výsledky z loňska.
Ještě doplním, že celkově se do závodu přihlásilo 574 hlídek. Ve skautských kategoriích jich bylo cca 400, což znamená při úvaze, že v průměru má hlídka 3 členy závodilo v Praze nejméně 1200 skautů a skautek.
Všichni jsme si závod užili a shodli jsme se, že už nyní se těšíme na další ročník v lednu 2025.
Zapsala Klikva

Kompletní fotogalerii najdete na webu závodu, stejně tak výsledky.

Prahou plnou strašidel 2024
Přesunout se na začátek