Tábor 2023 – Babylon Berlín

Tábor 2023

Skautský rok jsme tradičně zakončili na začátku prázdnin letním táborem. Na louce v Údolí Prudkého potoka nedaleko Králického Sněžníku jsme opět prožili nezapomenutelných 14 dní.

Letošní celotáborová hra Babylon Berlín nás zavedla do prostředí Berlína třicátých let, kde jsme v roli kriminálních asistentů pátrali po vagónu se zlatem. Pomocí indicií jsme se během každé etapy dostávali blíž a blíž k rozuzlení, kde se zlato nachází. V průběhu hry jsme vyrazili na cestu do Východního Pruska s vařením venku a spaním pod širákem, léčili jsme zraněné po výbuchu na policejním ředitelství, užili si radovánek nočního života a nebo bojovali mezi sebou a také s podsvětím. Za úspěšné nalezení jsme získali odměnu a povýšení na kriminální komisaře. Kromě toho jsme se zdokonalili v práci s mapou, v poznávání zvířat a rostlin, v šifrování i vázání uzlů.

Proběhl také slib, který složila jedna světluška, dvě vlčata, jedna skautka a pět skautů. Vybrali jsme si také odborky, na které se vrhneme v příštím školním roce. A dva z nás si z tábora odvážejí novou přezdívku.

Účastníci tábora v roce 2023
Účastníci tábora v roce 2023

Počasí nám přálo, bylo více méně hezky, takže jsme se mohli cákat v potoce, stavět hráze nebo sochy. Zažili jsme také jednu pořádnou noční bouřku, s hromadou vody, kroupami a pořádným větrem. To byl jediný zážitek, který bychom si raději nechali ujít. Tábor utekl jako voda, domů jsme si přivezli hromadu nevšedních zážitků. A už teď se těšíme, až pojedeme za rok zas.

Tábor 2023 – Babylon Berlín
Přesunout se na začátek