Prahou plnou strašidel 2023

Náš oddíl vyrazil na víkendovou výpravu do prahy, aby se v sobotu zúčastnil závodu Prahou plnou strašidel, který již tradičně na začátku roku pořádají pražští skauti. V minulosti jsme zde byli závodit již mnohokrát, letos jsme se vrátili po delší pauze, abychom obnovili tradici.

Abychom se mohli zúčastnit všichni, Matěj, Kapík a Honzík soutěžili ve Veřejnosti. Obsadili 88. místo. Ale to proto, že dodrželi limit dvou závodních hodin stejně jako měli ostatní soutěžní kategorie, ačkoliv veřejnost tento limit dodržet nemusela. Důležitější je ale bodový výsledek – získali 22 bodů, to je z nás všech úplně nejvíc.

Kategorie soutěžících byly rozdělené podle věku. 

Do kategorie B (starší skautky a skauti) jsme postavili dvě hlídky. Klučičí „Sigma“ ve složení Vojta, Matyáš, Dřívko skončila na 62. místě s jedenácti body. Holčicí „Strašáci“ ve složení Bobek, Rejža, Hrdlička obsadila se šestnácti body 37. místo. V konkurenci 112 hlídek je obojí parádní výsledek.

V kategorii E – těch nejmenších vlčat a světlušek – soutěžili Venďa s Tomíkem za doprovodu Motáčka pod názvem „Strašidla“ a získali nejlepší výsledek z nás všech – desáté místo. A to ještě při odevzdávání přehlédli jeden lísteček, o jedno místo by si tak ještě polepšili.  Celkem v této kategorii bylo 18 hlídek.

Ostatní účastnící výpravy patřili do kategorie D, kde byl vždy jeden dospělí a dvě děti (mladší skauti a skautky nebo vlčata).  Štístko, Tomáš a Tuleň jako „ŠTT“ získali jedenáct bodů a skončili na 22. místě. „Pikobonbony“ ve složení Piko, Pepin, Jiřík získali sedmnáct bodů a obsadili 18. místo. Nejlepší umístění z celkového počtu 25 hlídek v této kategorii získala „Silná dvojka“ ve složení Klikva, Lucka s 20 body. 

Všichni jsme si závod užili a shodli jsme se, že už nyní se těšíme na další ročník v lednu 2024.

Zapsala Klikva

Co dalšího jsme v Praze zažili?

Kromě závodění během sobotního odpoledne jsme si prošli i kus Prahy. Viděli jsme porodnici u Apolináře, kde se narodila Hrdlička a Pikův pradědeček, fakultu, kde studoval Vever, obchod s dýmkami, slavný pivovar u Fleků a Národní divadlo. Navštívili jsme kryptu kostela v Resselově ulici, kde se ukrývali naši parašutisté. Síly jsme občerstvili obědem v parku s výhledem na Vltavu a Hrad a následně kávou a bonbonovými hodinkami ze Skautského Institutu na Staromáku.

Neděle byla ve znamení úklidu klubovny a návštěvy nově opraveného Armádního muzea na Žižkově. Tady jsme došli jen do roku 1938, jelikož nás tlačil čas odjezdu vlaku. I tak se nám ale v muzeu líbilo – hlavně interaktivní exponáty, kterých tu bylo spoustu.

Zapsal Piko

Prahou plnou strašidel 2023
Přesunout se na začátek