Až do Vánoc skautujeme na dálku

V minulém týdnu se rozvolnila některá opatření proti šíření epidemie koronaviru, náš oddíl ale bude pokračovat až do Vánoc v online činnost. Čekají nás ještě dvě schůzky (9. a 16. prosince), které se pokusíme udělat tak adventně-vánoční jak to jen půjde.

Pro zpestření adventu jsme si vytvořili oddílový adventní kalendář se skautskými a předvánočními úkoly. Luštíme také družinkové bludiště.

Během skautského online podzimu jsme na schůzkách hráli hry s kostkami, trénovali paměť, vyráběli martinskou husu nebo vánoční stromeček, ale zvládli jsme i oblíbenou hru na schovávanou. Někteří z nás si doma vyzkoušeli přespat ve spacáku a najíst se z ešusu jako náhradu za zrušenou výpravu.

Pokud to situace dovolí, první schůzku po Vánocích (6. ledna 2021) bychom rádi uspořádali v klubovně nebo jejím blízkém okolí. Zatím nemůžeme plánovat moc dalších aktivit, ale budeme moc rádi, když brzy vyrazíme na nějaký výlet nebo výpravu. Začínáme plánovat i tábor na nové louce U Černého jezírka. Na jaře nás také čeká oprava střechy na naší klubovně.

Všem přejeme pevné zdraví a doufáme, že nám zachováte přízeň online i osobně.

vedení 4. oddílu

Až do Vánoc skautujeme na dálku
Přesunout se na začátek